Nu minister-president Mark Rutte ons weer een paar heeft toegesproken en de cijfers niet veel goeds beloven, lijken we af te stevenen op waar we vandaan kwamen. Maar hoe slecht de lockdown ook was voor de evenementenindustrie, zo goed was ‘ie voor de output van artiesten. Vooral Nederlandse mc’s hebben het er maar druk mee; het releaseschema van sommigen puilt uit van de hitte. Om je op weg te helpen tussen alle labels, artiesten, collabo’s, beats en dikke hooks maken we een selectie voor je. Duik in onze NL hiphop-playlist van het moment!

Nu we niemand kunnen ontdekken op de stages van WOO HAH!, Appelsap en Lowlands, zijn we verplicht om op een andere manier aan onze music-fix te komen. We houden onze mail beter in de gaten dan ooit, checken onze release-radar van voor tot achter en klikken door op YouTube als vanouds. De hittegolf is voorbij, maar niet op Spotify…

De NL hiphopscene zit namelijk vol met talent, maar ook een aantal grote namen en veteranen blijven muziek uitbrengen. De mix die dat oplevert is geweldig. In deze playlist hoor je onderbelichte acts als Massi, Jong Louis, Ocho & Ibs en Aristoteles, maar ook oudgedienden als Faberyayo en Sticks. Daarnaast hoor je een paar van de populairste mc’s van het moment; Dopebwoy, Kevin en Jonna Fraser om maar met namen te strooien. Als hoogtepunt rekenen we de terugkeer van het legendarische duo Youssef & Kamal. Echt? Ja, écht.

Schenk wat in, daal neer op je stoel en geniet deze laatste dag van augustus van de laatste NL Hiphop Zomerspecial van dit jaar!

Zodra we zoiets hebben van ‘we kunnen nog wel een playlist gooien’, hoor je van ons.

Deze zomer kom je door met de updates die we je blijven geven! Volg ons op Instagram zodat je niks mist.

Meer Achtergronden