De spoken word-scene is groeiende. Eerder sprak HIJS al met organisaties als Poetry Circle en Woorden Worden Zinnen die de enorme hoeveelheid aan talent een podium bieden en ondersteunen in hun ontwikkeling. Alleen al in Rotterdam zitten ruim voldoende dope spoken word-artiesten om een eerste seizoen van een webserie mee te vullen. Met de stad als podium je gedachten blootleggen in een voordracht op video. Iedere keer weer anders, omdat diversiteit één van de kernwoorden is wanneer we over de spoken word-scene spreken. En nu we het toch over een eerste seizoen van een nieuwe webserie hebben: hier is de derde episode van ons nieuwe item ‘HIJS Poetry’.

HIJSPOETRYSCRE

“Mijn woorden zijn van mij, de betekenis is voor de anderen.”

Neusa Gomes is spreker, schrijver, woordkunstenaar, dichter en coach in opleiding. Nog voordat zij kon lezen, leerde ze schrijven. Het contact met de pen, de band met de inkt en hoe een blanco vel aanvoelt. Ze leerde haar gedachten omtoveren tot verhalen en begeleidde ze met haar hand naar het papier.
Op 3 april 2015 maakte Neusa eindelijk na 33 jaar schrijven haar debuut op het podium als woordkunstenaar. Een jaar later was zij de hoofdgast op datzelfde podium. Ondertussen kan je haar vinden op podia in Rotterdam en omstreken. Ze heeft gesproken voor SWOON, PaginaGroots, Spoken World en o.a Woorden Worden Zinnen. Ze schrijft kunstzinnig, over het leven en de vragen die deze ons stelt. Haar teksten laten je nadenken, je zou even willen blijven hangen in haar brein.
Als 37-jarige heeft ze ongelofelijk veel inspiratie en kennis opgedaan. Het leven is haar niet onbekend maar ze dringt je haar mening niet op, op zijn minst zorgt ze ervoor dat je zelf een mening krijgt. Dan heeft ze haar taak bereikt.

24/25 september: MIENT LIVE met spoken word, music, food en meer in Capelle a/d IJssel. O.a. Neusa Gomes treedt daar op!

Meer Achtergronden, Hijs Poetry, Rotterdam