Het HIJS-archief staat vol toffe interviews, reviews, videobeelden van shows en fotoverslagen. In Diggen in het Archief blikken we elke editie terug op een speciaal item uit het HiphopInJeSmoel verleden, waarbij we ook kijken hoe het er anno 2012 voor staat met de hoofdperso(o)n(en). Afgelopen maanden hebben we ons archief helemaal afgestoft en daarbij stuitten we op een aantal hele harde livesessies die ooit zijn opgenomen tijdens de uitzendingen van HIJS radio. Check hieronder een terugblik daarop en geniet nog een keer van Tim Beumers, Typhoon, Skenkie, Rosco (Zo Moeilijk), Per.verz, Ciph Barker, MOD the Black Marvel, The Arsonists en heel veel meer hongerige rappers.

Tussen september 2006 en november 2009 zond Kink FM HIJS radio uit met Mista Sweet en Yid als vaste presentatoren. Een wekelijkse show met de vetste hiphop, slap geouwehoer en veel toffe livesessies, zowel tijdens de reguliere uitzendingen als bij de speciale marathonuitzendingen ter gelegenheid van de verjaardagen van het programma. Die marathonsessies komen in de volgende Diggen in het Archief aflevering aan bod, nu richten we ons op de livesessies uit de gewone uitzendingen.

Het eerste jaarVanaf de eerste uitzending stond er bijna elke week een gast centraal die doorgaans de twee uur afsloot door live te rappen. Soms freestyles, soms bestaande verses, (bijna) altijd hard. Tijdens het eerste jaar kwamen al vele toffe rappers naar de Kink studio. In onderstaande livesessie-compilatie van het eerste HIJS radioseizoen hoor je onder meer Rosco (Zo Moeilijk), Skenkie, Y’skid, Tim Beumers, Per.verz, Ciph Barker, Black Marvel, Overtref, GMB, Surya, Nul7Negen, Neo & Manu, Mystic Xperienz, Unorthadox, Typhoon, Ill Productionz, Dodeneters, Risskant en Jav’lin los gaan achter de mic.

HIJS radio Spit Sessie 2006 – 2007 by Hiphop In Je Smoel

Harde livesessies
Check hier nog enkele losse, harde live spitsessies die gedurende de drie jaar zijn opgenomen:

Brad Strut & Ciph Barker:

Zo Moeilijk:

Raymzter:

Jiggy Djé & Spacekees:

Cane:

Altijd Chill:

Hef:

The Arsonists
Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van HIJS kwam de New Yorkse groep The Arsonists naar Nederland om op te treden tijdens Smoelwerk. Die week waren de MC’s ook te gast bij HIJS radio waar ze compleet los gingen tijdens de livesessie. Check ‘m hieronder:

Arsonists live sessie by Hiphop In Je Smoel

2009 – 2012
Tijdgebrek bij de presentatoren is de reden van het stoppen van HIJS radio eind 2009. Inmiddels bestaat sinds eind 2011 ook Kink FM helaas niet meer. De vele artiesten die in lang niet altijd nuchtere toestand achter de mic kropen bij HIJS radio voor een verse of freestyle, zijn gelukkig wel (bijna) allemaal nog onverminderd actief.

Meer Achtergronden