In de aanloop naar de finale van De Sena Grote Prijs van Rotterdam stellen we graag alle finalisten aan je voor. Op 7 oktober strijden vijf acts in de zaal van het Rotterdamse poppodium BIRD om de titel en het bijbehorende prijzenpakket. De eerste act die je in de gaten moet houden: het kersverse duo MC JR en Th‘Acquisition.

MC JR, de rappende helft van dit duo, kun je kennen als JR de Regelneger, maar de nineties/boombap-sound die je hij onder dat pseudoniem maakte heeft hij achter zich gelaten. Tegenwoordig haalt hij zijn inspiratie uit salsa, hiphop, soul en jazz. Als artiest heeft JR de afgelopen jaren grote sprongen gemaakt; zo stond hij vorige maand nog als host op Mysteryland en verzorgt hij als mc ook vocals tijdens sets van o.a. Jarreau Vandal, Vic Crezée en FS Green, maar is ook zijn eigen livereputatie sick geworden. Hij is namelijk sinds 2014 frontman van de band Funky Organizers, waarmee hij door heel Nederland en zelfs Zuid-Frankrijk heeft getourd. Het optreden zit ‘m in het bloed, en dat is bij de artiest met wie hij samenwerkt in deze nieuwe formatie niet anders.

Th’Acquisition’s kunsten achter de draaitafels brachten hem al naar landen als Duitsland, Turkije, Spanje en Suriname, maar hij benadert het draaien nog altijd vanuit een Rotterdams perspectief; een brede mix van soulvolle house, broken beats, funky hiphop maar ook de meer futuristische dance komen voorbij in zijn sets. Naast dj is Th’Aqcuisition ook producer en evenementenorganisator, kortom; net als MC JR een alleskunner. Wat je kunt verwachten; helder gearticuleerde en snoeiharde raps, gecombineerd met een bounce van futuristische funkyness. De verwachtingen zijn in elk geval daar, maar deze twee mannen kunnen daar vast met gemak aan voldoen, gezien hun ervaring en expertise.

Tickets voor de finale van de Sena Grote Prijs van Rotterdam, georganiseerd door de Popunie, zijn vanaf binnenkort te koop.

Meer Achtergronden, Rotterdam