In de aanloop naar de finale van De Sena Grote Prijs van Rotterdam stellen we graag alle finalisten aan je voor. Op 7 oktober strijden vijf acts in de zaal van het Rotterdamse poppodium BIRD om de titel en het bijbehorende prijzenpakket. Deze keer weer een bekend gezicht als het om de finale van de Grote Prijs van Rotterdam aankomt; FABZ Pi.

FABZ Pi, in het dagelijks leven Fabio Iori, werd geboren in Addis Ababa in Ethiopië. De artiest noemt Rotterdam zijn ‘tweede thuis‘ en is dan ook van plan om in die tweede thuishaven de Grote Prijs een keer mee naar huis te nemen, nadat hij vorig jaar wel de finale haalde maar ‘m niet wist te winnen. Zijn geluid is te omschrijven als eigentijds, maar wel met een persoonlijke tint. Diepe, intrigerende teksten brengt hij on stage met een lading energie waar je akelig van wordt, uiteraard op de goede manier. Onlangs dropte hij nog nieuwe tunes in samenwerking met Josimar Gomes, Water en SASO, dus ook online is hij een bezige bij.

FABZ Pi werkt continu aan zijn vakmanschap door bezig te zijn met zijn eerste full length mixtape. In de tussentijd geeft hij shows, variërend van spoken word in intieme zalen tot een volle BIRD. Het terrein waar de finalisten gaan strijden om de titel is hem dus al bekend, en hij is dan ook van plan om aanstaande zaterdag er een feestje van te maken. Zo’n tof feestje dat je je erna vast het volgende afvraagt: Jedi, why you trappin‘ so hard?

Tickets voor de finale koop je via de website van BIRD.

Meer Achtergronden