Vier keer zou Drake in de Ziggo Dome staan voor de opening van het Europese deel van de Boy Meets World tour. Dat getuigt van respect voor je fans. Een artiest kan namelijk hetzelfde aantal bezoekers bedienen door gewoon één keer de Arena vol te stouwen. Dan krijgen mensen wel verrot geluid terwijl ze in de verte naar een soort miniatuur poppentheater staan te staren, maar je casht wel een stuk sneller. Die Dome ernaast is nog relatief intiem voor een artiest met stadionstatus en het geluid is er prima in orde. Mooi dus dat Drizzy niet voor de snelle optie koos.

Sterker nog, Drake heeft nergens haast mee in Amsterdam. De tour zou beginnen op de 18e, tot mensen met een kaartje een mailtje kregen dat de show een week verzet was. In die week dook hij wel regelmatig op in Amsterdam, waar hij samen met Jamie Foxx een Bar Mitzvah bezocht, onverwacht op het podium van de Melkweg verscheen om mee te rocken met Rae Sremmurd en een vorkje te prikken met porno-actrice Rosee Divine. #Prioriteiten.

Gisteren werden de fans wéér op de hoogte gebracht van een verschuiving, deze keer niet van een week maar meer dan een maand. “Drake wil een compleet nieuwe show naar Europa brengen en geen kopie van de Amerikaanse shows” liet concertorganisator MOJO weten. “Helaas is het niet gelukt om deze op tijd klaar te hebben. De internationale en lokale crew is sinds 17 januari met 200 man aan het werk in de Ziggo Dome en Drake is in Amsterdam aan het repeteren. Hij is er volledig klaar voor en kan niet wachten om zijn nieuwe show aan zijn fans te laten zien.”

Wachten is wel precies wat ze zullen moeten doen. De shows van donderdag 26 januari (originele datum 20 januari), en vrijdag 27 januari (originele datum 21 januari), worden doorgeschoven naar 27 en 28 maart. De show van zaterdag 28 januari (die eerst op 22 januari zou zijn, is het nog te volgen?) blijft wel staan. Krijgen die bezoekers dan wél een oudbakken show die Drake niet aan zijn publiek van maart wil laten zien? De verklaring roept meer vragen op dan ze beantwoordt.

Drake, ‘s werelds grootste popster anno 2017, loopt inmiddels al anderhalve week in Amsterdam rond zonder dat iemand lijkt te weten waar hij mee bezig is. Toen zijn grote voorbeeld Marvin Gaye zo’n stunt uithaalde in het Belgische Oostende van de jaren ‘80 was zijn comebackplaat en grootste hit Sexual Healing het resultaat. Wie weet wat Drake’s mysterieuze vakantie in Amsterdam nog boven gaat halen.

Zijn fans hopen ondertussen vooral dat hij morgenavond überhaupt op komt dagen.

Meer Achtergronden