Achter de schermen: Black Acid releast morgen hun innerlijke ‘Hooligan’

Het is alweer vijf maanden geleden dat we de tweede EP van Black Acid voorgeschoteld kregen. Acid is hier nog steeds weleens in rotatie maar toch is de drang naar nieuwe heat van de eigentijdse hiphopgroep groot. Ze kwamen de scene binnen met de domme bassen van Eigen Schuld, braken de The Forge-stage van WOO HAH! af en organiseren ook een eigen event; Black Acid Invites. Deze boys gaan hard!

Best knap, omdat er achter hun geluid, dat heel eigen is, aanvankelijk geen gedachte zat, zei rapper DMY al eens in een interview met SXNNV: “We hebben gewoon gedaan wat wij dachten dat hard zou zijn op de voor ons toen best mogelijke way.”
Morgen is er weer nieuwe muziek van het Amsterdamse collectief te horen. Dan verschijnt Hooligan, hun nieuwe single, met bijbehorende video. Fotograaf Guyrin Jomairo was op de set aanwezig en gunt je alvast een kijkje achter de schermen. Scroll door de gallery en maak je klaar voor een nieuwe tune en viddy van Black Acid, die trouwens nét zijn bevestigd voor een show op Zwarte Cross.

Geplaatst door bowie op 22 maart 2018