Abstract Dialect – No Second Guessin’

Abstract Dialect is nu 1 jaar samen in de huidige bezetting. Daarvoor waren zij al 3 jaar actief in hiphopland met verschillende optredens en twee eerder uitgebrachte demo’s ‘’Expanding Horizons 1999 en New Plateau 2001. De huidige bezetting die trouwens uit de volgende leden bestaat: Gil: Drums, Jorn: keys, Tim: Bass, Sander: Guitars, Angelique: female vocals, O.N.X.: lead vocals (rap).

Abstract Dialect brengt een demo met drie tracks die een voor een erg chill in het gehoor liggen waarbij vooral de zuivere vocals van de zangeres en de heldere raps van O.N.X. positieve pluspunten zijn. Op sommige momenten had het volume van O.N.X. wat harder gemogen want de volume verschillen tussen de instrumenten en de vocals zijn minimaal en dat is af en toe wel jammer. Alle tracks zijn vooral van erg hoog chill out gehalte en ik vind het dan ook erg jammer dat deze demo maar 3 tracks bevat want hetgeen dat je hoort is gewoon erg dope. Talk It Over, New Plateaus en Draw Inspiration brengen relatieproblemen, het verbreden van de horizon en de verschillende soorten inspiraties aan het licht.

Al met al is ’No_Second_Guessin’ een korte maar dope demo en Ik ben dan ook erg benieuwd hoe een volledig album eruit zou zien. Het talent is in ieder geval duidelijk aanwezig om deze Rotterdamse formatie naar een nog hoger niveau te tillen.

Tracklist:
01. Talk It Over
02. New Plateaus
03. Draw Inspiration

Meer info: http://www.abstract-dialect.com

Geplaatst door bowie op 21 januari 2003