Abdominal & DJ Fase – Flowtation Device

Abdominal en DJ Fase vormen al zo’n 3 à 4 jaar een duo dat vanuit Toronto, Canada opereert. De sympathieke MC Abdominal die al eerder furore maakte op het album en de tour van DJ Format zorgt voor het vocale gedeelte over beats van DJ Fase in deze samenwerking wat het album “Flowtation Device” heeft opgeleverd.

Het twaalf tracks tellende album begint sterk met “Fast Food (Fry Antics)” waar Abdominal geestig over zijn fast-food verslaving vertelt over een lome beat. “A Tale Of Two Bitties” verhaalt interessant Ab’s perspectief op een relatie. Met zijn aangename flow en stemgeluid doet Abdominal zeker niet onder voor de gemiddelde MC. Opvallend zijn de traditioneel opgebouwde boom-bap beats van DJ Fase die door enige variatie met jazzy geluiden een lekkere gemakzuchtige vibe creëert. Uitschieters zijn “The Best Posse Cut You Ever Heard” wat een track is met een lekkere agressieve beat waar de velen gast MC’s rauw hun verhaal doen. “Fast Food (Fry Antics)”, “Vinyl Frontier” met vele dope cuts, “Slow and Deliberate” en de vrolijke ‘feel good’ single “A Good Day” wat tevens de afsluiter is, maken dit album waardig koop materiaal. Abdominal weet je steeds opnieuw te boeien met de plaatjes die hij in gedachten voor je schetst gecombineerd met de grote hoeveelheid humor en DJ Fase schiet niet tekort in het muzikaal ondersteunen qua producties.

Geen baanbrekend album maar zeker wel lekker in het gehoor. Hou je van DJ Format, Jurassic 5 en Ugly Duckling? Dan zal dit schijfje je wellicht niet verrassen qua sound, maar wel aangenaam in je gehoor liggen. In de toekomst verwacht ik alleen een plaat met een langere speelduur dan deze kleine zestig minuten.

Tracklist:
01. Fast Food (Fry Antics)
02. Slow And Deliberate
03. A Tale Of Thwo Bitties
04. Interlude
05. The Best Posse Cut You Ever Heard (feat. Dan-E-O, D-Sisive, Fatski, Kamau, Esoteric of Brassmunk & Arcee)
06. Elizabeth
07. Abcapella
08. Flowtation Device
09. Sewmehnee (Times Fly)
10. Fly Antics
11. Vinyl Frontier
12. A Good Day

Geplaatst door bowie op 5 oktober 2004