Ab-Soul back, Hit-Boy X Curren$y en Mount Westmore doing it big

Na de vorige playlist-update het compleet underground en boombappy te hebben gehouden, zijn we hier weer als de mainstream-sletjes die we zijn. Geintje, natuurlijk. Hoewel, we hebben grote kanonnen als Roddy Ricch en uit eigen land Broederliefde, maar je weet dat we dat niet anders dan af konden wisselen met veteranen als Rockness Monstah, Boldy James en KA.We lichten drie tunes kort voor je uit, de rest moet je gewoon op standje 11 door je woonkamer blazen. Let’s goooo!

Ab-Soul – Do Better

Na Hollandaise en Moonshooter is Ab-Soul terug met zijn derde single van dit kalenderjaar. Maakt hij zich dan echt op voor zijn eerste album sinds Do What Thou Wilt uit 2016? Het lijkt erop…

Do Better is een introspectieve en hazy track, met rammelende percussie die soepele jazz-akkoorden ontmoeten. Daaroverheen denkt Ab-Soul na over zijn tekortkomingen en berispt zichzelf te verbeteren. De indrukwekkende viddy zet de track kracht bij.

Hit-Boy & Curren$y – Tony Fontana III

We schrijven al jaren dat Curren$y een van onze favoriete mc’s is en ook op een Hit-Boy-productie kan hij amper verliezen. Die producer heeft het er maar druk mee. Hij maakt zich op voor zijn derde full length met Nas (King’s Disease 3, 11 november!), produceerde eerder dit jaar een dubbelalbum voor The Game en ook de lazy rhymes van Curren$y weet hij te omlijsten met heat. Trappy drumpartijen inclusief razendsnelle hi-hats, maar niets pikt wat van de soul af.

Mount Westmore – Too Big

Dr. Dre leidt met twee zinnen de nieuwe single van de westcoast-supergroep Mount Westmore in. Met een beat om op te cripwalken gooien Too $hort, E-40, Snoop Dogg en Ice Cube om de vier bars de microfoon door. Het album heeft al diverse potentiële releasedata op zich laten wachten, maar in december moet het er toch echt van komen. Vier westcoast-legendes die continu hun relaxte rapstijlen afwisselen? Ja. Zo’n plaat die je als hiphopliefhebber ongetwijfeld op play gaat moeten zetten deze winter.

Stream de hele selectie van twintig nummers van deze week hieronder. Pro-tip: volg die playlist en blijf altijd up-to-date.

Geplaatst door bowie op 24 oktober 2022