6e Kettingreactie Lijn5 een feit

Een nieuwe editie van De Kettingreactie zag deze week het licht. In het item van Venz en Jiggy Djé op Lijn5.com, dat je iedere dinsdag op de landelijke editie van FunX kunt beluisteren, wordt een producer benaderd om aan een beat te beginnen. De producer bepaalt zelf wie daar vervolgens verder aan mag sleutelen.

De Amsterdamse Dopaganda (Escalatie Team, Appa e.a.) had de eer om af te trappen met zijn opgeknipte samples, de productieteams Killing Skills (Steen, Lexxxus, PartySquad e.a.) en Vinyl Frontiers (SugaCane, Kraantje Pappie e.a.) verfraaiden de productie enorm met drums, orgeltoetsen, strijkers en meer.

De Vinyl Frontiers bepaalden dat er begonnen werd met een dj: dj Irie. Deze viervoudig winnaar van de legendarische Dutch DMC-battles scratcht en jugglet erop los in de intro, alvorens de Utrechtse PAX (voormalig Illicit) aftrapt. Stadsgenoot Jae (voormalig Stropstrikker) switcht speciaal voor De Kettingreactie weer even terug naar het Engels en de Rotterdammers Concrete the Blackstarliner en Taziyah (Pan Africans) vormen het einde van de ketting. De Groningse REEF mixte de boel af en maakte één dik geheel van alle losse coupletten.

Beluister of download De Kettingreactie 6 hier