5 redenen waarom jíj 5 juni naar Boogiedown moet

Dat Boogiedown 5 juni een comeback in het festivalcircuit maakt, wist je misschien al, maar héél misschien twijfel je nog om te gaan, of kun je wel helemaal niet omdat je een verjaardag hebt, een saaie borrel of misschien wel omdat je een date hebt? Vier je verjaardag in het Klokgebouw, drink je drankje daar meteen en neem je date gewoon mee. We hebben vijf redenen op een rijtje gezet waarom jij naar Eindje af moet zakken volgende maand!

boogiedown2015coverupitem2

#1: Ante Up én Simon Says op één avond live!
Wij smullen al bij de gedachte dat deze hiphopanthems op 5 juni eens níet worden gedraaid door een willekeurige pauze- en/of support-dj, maar gewoon live worden gespeeld door M.O.P. en Pharoahe Monch zelf. Dat belooft vuurwerk!

#2: Extince is er.
Extince heeft net een nieuwe plaat uit én treedt niet zo heel vaak op, dus nóg mooier op een presenteerblaadje kun je het niet krijgen als je deze Brabantse legende nog eens op eigen grondgebied wil zien.

#3: De sfeer in Breda was altijd goed.
Boogiedown groeide van gratis festival met één podium op het Kasteelplein in Breda uit tot een volwaardig festival met naast muziek ook graff, breakdance en dj’ing. En ook na de verhuizing naar het Chasséveld in 2012 (met Public Enemy, Big K.R.I.T. en Elzhi als internationale acts) was de sfeer onveranderd goed. De nieuwe verhuizing naar Eindhoven zal daar geen uitzondering op zijn, want Brabanders en hiphop gaan nou eenmaal goed samen. Dus zeker als je in de Randstad woont: erbij zijn is meemaken!

#4: De wereldkampioen turntablism staat on stage.
Als je een kwartiertje van je tijd wilt besteden aan een video bekijken op YouTube, laat het dan onderstaande video zijn. Als je fan bent van de ambacht die dj’ing heet, mag je de showcase van de Duitse dj Eskei83 niet missen.

#5: Het is fokking Boogiedown!
Als de vorige vier redenen je nog niet hebben overtuigd om 5 juni naar het Klokgebouw te komen, dan moet het deze wel zijn: het is fokking Boogiedown, kom op zeg. Een mix van gevestigde namen (Great Minds, M.O.P., Pharoahe Monch, Extince) tegenover relatief nieuwere acts (Cho, Digitzz) én altijd een oog voor nieuw talent (HBA showcases). Vul de livemuziek aan met andere elementen van hiphop zoals turntablism en je hebt dé ingrediënten voor een topavond.

We zien je 5 juni in het Klokgebouw! Koop hier je tickets.