101 × 101Barz: HIJS’ favoriete studiosessies!

Bleek: Skenkie

Brinkos: Kleine Jay & Cartes

Eric: Winne

Joel Frijhoff: Spinal & Steen

ONX: Kraantje Pappie

Rik: Fakkelbrigade

Yid: Dutch Legends

Drop in de comments jouw favoriete studiosessie!

Over de 101e aflevering van vanavond:

Rotjoch ontvangt vanavond BangBros, oftewel Hef en Önder. Daarnaast wordt DuvelDuvel geïnterviewd over onder meer het nieuwe platenlabel ROTTZ. Verder zijn in de feestelijke uitzending maar liefst twee extra studiosessies te zien. Eerst is er een sessie van de Amsterdamse zangeres Aisha en daarna een van Pharao & Johnny Bonaire.

Rotjoch over het jubileum:

“Ik ben blij met de 101 afleveringen die we gemaakt hebben de afgelopen drie jaar. Het geeft aan dat we één van de meest productieve teams in tv-land zijn en nu echt mogen zeggen dat we een grote bijdrage leveren aan de geschiedenis van Nederlandse hiphop. And we’re still going strong!”

HIJS interviewde de 101Barz bedenker eerder in 2009 voor het Smoelwerk boek, waarin hij onder meer het volgende zegt:

[…] Na een tijdje onderdeel te hebben uitgemaakt van het programma Gumshot, kwam in 2005 het einde van mijn profcontract in zicht en begon ik me zorgen te maken. Ik voelde de bui al hangen en wilde eigenlijk gewoon bij BNN blijven. De bar in de kantine was 24/7 open, ik had veel lekkere collega’s en verdiende ‘easy money’ dus ik ben na gaan denken over een nieuw concept. Ik zat op een gegeven moment oude afleveringen van Yo! MTV Raps te checken en toen is het idee van 101Barz ontstaan. In nam alle taken op me, wat het programma low budget en dus aantrekkelijk voor BNN maakte. Ik had alleen een bank en wat audio- en videomateriaal nodig. Ik was zelf de cameraman, geluidsman en editor en bezorgde BNN bijna voor niks een tof programma. De eerste sessie was met Rocks van de THC, een goede vriend van me, die shit was classic. Ik geloof dat die uitzending op de site twintig unieke bezoekers per week trok, alleen maar vrienden en bekenden natuurlijk! Dat was drie jaar (red. inmiddels vier) geleden. De studiosessie van Heinek’n heeft er eigenlijk voor gezorgd dat iedereen zag dat er animo voor dit format was. Uit het niks kreeg de site 30.000 hits te verduren. Toen is het balletje eigenlijk pas hard gaan rollen. […]

Geplaatst door bowie op 27 mei 2010