10 jaar Duivel

Het is zaterdag twaalf oktober, de dag na de Boemklatsch-party in Utrecht (zie review). Het is rond zes uur 's avonds. Ik schrik wakker uit een onrustige droom. Sores aan de telefoon: "Waar zit je dan ouwe?!". Ik zou het eigenlijk niet weten. Kijk versuft om me heen. Dan wordt het me duidelijk: ik ben in Rotterdam-Zuid bij mijn vriendin. Althans, bij haar thuis, want zelf is ze al lang naar d'r werk toe. "Beter kom je nu naar Den Haag, we zouden toch naar Amsterdam gaan?".

Een paar uur later zitten Sores, Nick Namelijk en ikzelf in de trein richting Mokum. Als je dacht dat gabbers uitgestorven waren, heb je het mis. De hele fucking trein is afgeladen met die losers. Een of andere Thunderdome-reunionparty ofzo. Erg gezellig!Aangekomen bij de Melkweg stuiten we op een gigantische rij mensen. Moet geen probleem zijn want we hebben perskaarten, ja toch? Nee dus. Gewoon achteraan aansluiten. Mag de pret niet drukken. Na een half uurtje wachten zijn we binnen. Nick blijft beneden maar Sores en ik vluchten gelijk naar het balkon boven vanwege de ongelovelijke drukte. Wanneer we boven zijn aangekomen begint het optreden van Yukki B. Alleen een mollige buikdanseres die op “Addictive” van Truth Hurts haar wulpse lichaam showt, weet onze aandacht te trekken. Yukki boeit totaal niet. Vervolgens dropt I Repeat (leadzanger van Beef) wat freestyles over Ragga-instrumentals en speelt de saxofonist ook nog een riedeltje mee. Leuk. Sores en Lep krijgen dorst en last van teveel mensen: op naar het cafe. In het cafe wordt het pas echt gezellig. Veel oude bekenden, veel alcohol. Telefoonnummers worden uitgewisseld en het dagelijkse leven wordt besproken. Tussendoor nog even het staartje van Rowdy meegepikt wat zeker niet onaardig was. Maar waar ging het nou allemaal precies om? Precies: tien jaar cafe de Duivel! Kid Crash (Nicotine) vond dat dit gevierd moest worden met een nummer, speciaal opgenomen voor de Duivel. Dus, de eigenaren het podium op, cd in de hand gedrukt, pounds and hugs. Vervolgens werd het nummer live gedropt. Zeker een vette party-track! Helaas hebben we het optreden van Nicotine feat. Gotcha moeten missen. Dit vooral vanwege de enorme drukte en overmatig drankgebruik. Tot nabij sluitingstijd zijn we doorgegaan in het cafe met af en toe een kijkje in de zaal. Erg gezellig, maar ook erg druk.

Conclusie
een hele dope party, helaas hebben we door te laat binnenkomen en de enorme drukte niet alle optredens kunnen zien. Jammer, maar het was zeker de moeite waard!
 

Fixture
Hoogtepunt(en): de gezellige sfeer en flarden van optredens, DJ’s
Dieptepunt: de enorme drukte
Bier: ? (Sores: niet genoeg)
Garderobe: 1 euro
WC: zelf weten
Fotograferen: ja
Geluid: goed
Bezoekers: teveeeeeel!
Damage: 18 euro
Cijfer: 8
Shoutouts
Demis, Cyrus, Pete Philly, Nico(tine),Ivy, Eke & Marieke , Nathalie, Edzon en iedereen die ik vergeet…

Geplaatst door bowie op 11 november 2002