1 jaar To The Max: Het talent in ‘Talent Meets Talent’

Talent Meets Talent, voor veel beginnende en opkomende acts inmiddels een bekende naam in het evenementencircuit: via onze Dropzone kon je je namelijk al twee keer aanmelden voor een gig op het Tilburgse evenement. De organisatie ervan, To The Max, bestaat deze week één jaar en om dat te vieren zetten we een paar van de beste acts en hun tracks op een rijtje. In willekeurige volgorde, natuurlijk.

ToTheMax1jrMcGyver

McGyver x Rickz
McGyver en Rickz stonden afgelopen zondag nog in de Melkweg tijdens het benefiet voor KWF van Ondergronds Verbond. Deze twee Brabanders brengen boombap terug. Tussen alle traps, claps en 808’s komen zij met stoffige kicks en snares. Dit werd al duidelijk in juli 2014, toen McGyver met back-up Rickz zijn show rockte tijdens de eerste editie van Talent Meets Talent in de foyer van de Hall Of Fame. Toen nog een besloten netwerkevent, maar bij hun tweede gig, op Talent On Stage, kon het publiek hun heads nodden op de moddervette beats, de doordachte lyrics, échte scratches én dikke freestyles. Een jaar na de eerste editie rockten de mc’s WOO HAH! en ook daar staken zij qua performance torenhoog boven de rest uit. De liefde voor oldschool kwam zelfs naar voren bij de laatste release van McGyver, een ouderwetse (maar gelukkig weer in populariteit toenemende) vinylplaat, die ook nog eens in de titel teruggrijpt naar het verleden: Straight From Da Cassette. Het Nederlandse equivalent van Joey Bada$$ is een must see als je van oldschool hiphop houdt.

Aanraders: de video van Boventallig en de release SFDC (en stiekem ook gewoon Kankerzooi, afkomstig van #hijsbeats).

ToTheMax1jrSteev

Steev
Steev is in iets meer dan een jaar uitgegroeid van een rapper zonder podiumervaring naar een podiumbeest. In 2014 bracht hij zijn eerste EP getiteld Entree uit, om vervolgens via een optreden op Kicks ‘n Snarez in Roosendaal te belanden bij To The Max en hij is niet te beroerd om daar ook nog eens flink te experimenteren: een tape-show met tracks van zijn EP, een show met het toentertijd nieuwe maar inmiddels weer stilliggende (?) collectief DopeYoga waarin trappy en grimey producties naar voren kwamen, een prima On Stage-optreden en een mogelijk nóg betere performance tijdens Festival Mundial, waar To The Max een twee uur durend programma mocht samenstellen. Samen met producer George Kush werkt hij aan nieuw materiaal en bracht daar tijdens een sfeervolle show op het Tilburgse festival behoorlijk wat van ten gehore. Boombaptracks afgewisseld met sfeervolle muzikale intermezzo’s en een gastgitarist erbij maakten zijn beste show tot nu toe compleet.

Aanraders: zijn nieuwste video Odyssee en zijn nieuwste track Een. Twee. Drie.

ToTheMax19junipromofoto20151

Vin Arge
Vin Arge heeft met een jolige performance met een serieuze ondertoon (waarin de track Jackson ongetwijfeld het hoogtepunt was) de harten veroverd van zowel de organisatie als ondergetekende. En zijn pure rapskills zijn niet onopgemerkt gebleven: na het zien van Vin Arge in de tweede ‘Talent-reeks’ nodigde Timmietex hem uit om te komen chillen en spitten in de studio samen met onder meer Boef en de Gelogeerde Aap en Dokter Moon. Daarnaast deed hij ook een Superjam Studiosession met DJ DNS, Maximus Prime en Diggy Dex waarvan de video nog moet verschijnen en werkt hij samen met BigNutzBeatz aan een gezamenlijke release. Er valt dus nog veel te verwachten van de man uit Kaatsheuvel, dat je binnenkort waarschijnlijk niet meer alleen van de Efteling kent.

Aanraders: scroll even over zijn Soundcloud-pagina, je komt drie tracks tegen met onnavolgbare rijms.

ToTheMax1jrHV

Hidden Village
Deze Yongens v/d Yeugd preparen voor het diner! Dit Tilburgse collectief trad al diverse malen en in diverse samenstellingen op. Kringili & Alex Megas gaven al acte de presénce bij de eerste editie van Talent Meets Talent en zijn sindsdien niet meer weg te slaan van de podia. Ze stonden al in line-ups met Cho, SFB, SBMG en Lijpe en genereerden 5K views met hun video voor de banger Maar Echt. T.Dutty & Wakeem zijn aangesloten bij editie 2 van Talent Meets Talent en weten met tracks als Frank Sinatra en Niets Als Genoeg ook wat bangers zijn. Producer (en dj) Yung Amadeus dook bij de tweede reeks van Talent Meets Talent op en brengt samen met eerdergenoemde Alex Megas en de rest van de producers Yureck, Dwinna en ATLouis een moderne sound waarop de drie mc’s van de groep helemaal los kunnen gaan met hun lyrics. Niet voor niets interviewden we de mannen al eens over hun optredens en hun plannen. Hidden Village is waarschijnlijk het next best thing uit Tillie, mark our words.

Aanraders: de video van Maar Echt, de track Frank Sinatra en de hele Soundcloud-pagina van Yung Amadeus voor die chille vibes.

25 september 2015: Talent On Stage #2 met Murda
Om dat af te toppen hebben we ook nog een primeur voor je! De line-up van Talent On Stage #2, die voortkomt uit de talenten uit onze Dropzone die het best hebben gepresteerd tijdens de afgelopen twee edities van Talent Meets Talent, is rond en mogen wij bekend maken. Op 25 september vanaf 20:00 staan AlphaDNA, Vin Arge, Nynkei, Disci X Lerrie, LenBulls en Yung Amadeus & Friends in de zaal van de Hall of Fame te Tilburg als support van Opium en de headliner, Murda. Tickets gaan vanaf maandag 3 augustus in de voorverkoop voor € 3,50 en aan de deur betaal je € 5,-. Alle informatie is te hieronder te lezen op de flyer. Vergeet niet jezelf op aanwezig te zetten op Facebook!

tothemaxsocialposter2

Geplaatst door bowie op 31 juli 2015