Rico & Sticks doen Greatest Hits show in Hedon

Vanochtend knalde het Zwolse poppodium Hedon een tweet de wereld in die bij veel mensen hun hart deed overslaan. “Breaking: Tjappies, Mammies en Gekke Gerrit opgelet…” Deze tekens waren duidelijk; er werd een speciale ‘Zwolle’ show aangekondigd.
Helemaal eenmalig is de show niet te noemen, want vorige maand was er een dergelijk optreden van Rico & Sticks te zien tijdens het eenjarig bestaan van Shook in Bitterzoet. De reacties waren zo overweldigend te noemen dat een show in Hedon niet mocht ontbreken. En dus kun je op 27 maart naar een Greatest Hits show van Rico & Sticks met A.R.T. achter de knoppen.

sticksricodvh12doormurph
Rico & Sticks op Definitie van Hiphop (2012), door Murph

Paul van ‘t Veer aka Pauluz ken je als o.a. dj, medewerker bij Plato, programmeur in Hedon en als een van de mensen die getuige was van de geboorte van Opgezwolle. Hij kreeg het voor elkaar om de Greatest Hits te herhalen, maar nu in de ‘hometown’ waar het naar zijn mening hoort.

“We hebben vanuit Hedon een tijdje geleden een poll gehouden op Facebook met de vraag welke artiest je zou willen zien. Ik geloof dat wel 70% zijn keuze liet vallen op Opgezwolle. En na de surprise-show vorige maand in Bitterzoet, waren wij binnen Hedon van mening dat die show ook in Zwolle moest plaatsvinden. Er kwamen veel reacties voorbij van: ‘Waarom wel in Amsterdam en niet in Zwolle?’ Ik heb veel contact met Sticks, dus heb ik de vraag bij hem neergelegd om een Greatest Hits show in Hedon te gaan doen. Ik had de vraag al eens eerder neergelegd, maar toen gaven zij aan het liever in een later stadium te doen. Een echt plan ontbrak, maar nu zijn we er gelukkig uitgekomen en is hun speciale band met Hedon doorslaggevend geweest.

Laat ik voorop stellen dat het geen Opgezwolle reünie gaat worden, want niet Delic maar A.R.T. staat achter de draaitafels. Ik hoop dat Delic aanwezig zal zijn, desnoods als toeschouwer, maar ik denk het eerlijk gezegd niet. Ondanks de afwezigheid van Delic wordt het een speciale avond. Verwacht een show van anderhalf uur met alleen maar Opgezwolle klassiekers en het tofste eigen werk. Geen voorprogramma’s en ik draai de plaatjes voor en na de show. Er zijn geen afspraken gemaakt over special guests dus we kunnen niks beloven.

sticksrico
Rico & Sticks op 013 Hiphop (2009), door Nomar Fats

De plek van Delic is naar mijn mening niet over te nemen, dus zo moet je de positie van A.R.T. ook niet zien. Wat mij betreft is A.R.T. een onderschatte producer die inmiddels ook verantwoordelijk is voor veel Zwolle materiaal. Hij verdient echt meer props.”

Komende zaterdag om 10.00 uur begint de kaartverkoop via www.hedon-zwolle.nl.

Rico & Sticks: Opgezwolle Tot Nu
27 maart in Hedon, Zwolle
Entree € 15,-

Geplaatst door bowie op 5 februari 2015