Begin of: Main content

Reviews

Cali Agents

Na legendarische parties met optredens van onder andere Cunnynlinguists, Immortal Technique en Pack FM werd het wel weer eens tijd voor een nieuwe HIJS party, deze keer met de heren van Cali Agents.

Na legendarische parties met optredens van onder andere Cunnynlinguists, Immortal Technique en Pack FM werd het wel weer eens tijd voor een nieuwe HIJS party, deze keer met de heren van Cali Agents.

Eigenlijk zouden Rasco en Planet Asia (samen beter bekend als Cali Agents) Nederland overslaan tijdens hun Europese tournee. HIJS vond dat niet kunnen en boekte het duo voor een exclusieve show in de Speakers in Delft. Uiteraard stond er een voorprogramma van eigen bodem, namelijk Grote Prijs finalist GMB.

Ondersteund door rappers E-ject en Concrete beklom GMB als eerste het podium. De Rotterdammer kwam met een lekkere sound die zeer goed paste bij het lekkere nazomerweer dat op deze oktoberavond nog steeds heerste. Geen rauwe, ruige shit die we normaal uit het 010 gebied horen, maar relaxte geluiden met af en toe wat roots in de reggae. GMB’s stem luistert lekker weg, en ook zingend stelt hij niet teleur. Collega’s Concrete en E-ject mochten ook een trackje doen waarbij Concrete de zaal verrassend goed mee kreeg. Al met al een fijne opwarming voor Planet Asia en Rasco.

Terwijl een aantal fijne plaatjes vakkundig door DJ’s DBS en Mistasweet op de draaitafels werden gelegd, stroomde de Speakers gelukkig al iets voller, al was van drukte geen nog steeds geen sprake. Na een introductie door host Bleek kwamen de Cali Agents, samen met een DJ en twee back-ups het podium op.

Het publiek is er duidelijk klaar voor als de eerste geluiden door de speakers knallen. Helaas komen de vocalen van het duo, vooral die van Rasco, niet erg duidelijk over. In het begin kan het er mee door, maar hoe verder in de show, hoe slechter het leek te worden. Terwijl tracks als ‘How The West Was One’ door de tent blazen laat het publiek haar waardering voor de twee rappers blijken. Er wordt enthousiast geschreeuwd en handen gaan de lucht in.

Deze inzet kan ik eigenlijk niet echt terugvinden bij de mannen op het podium. Ze lijken een standaard showtje af te draaien, bestaande uit albumtracks en wat solo werk van Rasco en Planet Asia, die natuurlijk ook zijn net uitgekomen plaat promootte. De meegebrachte back-up gasten mogen tijdens deze tracks ook naar voren komen, maar weten totaal geen indruk te maken. Planet Asia dook wat later in de show op momenten dat hij geen lyrics had regelmatig naar het achterste gedeelte van het podium, waar hij vrijwel buiten beeld wat water dronk en rondhing.

Het was absoluut geen slechte avond en de Cali Agents fan heeft het absoluut naar zijn of haar zin gehad. Toch viel het gebrek aan inzet van het duo wel erg op, iets wat we ook op konden maken uit het feit dat de show slechts een klein uurtje duurde, in plaats van de beloofde anderhalf uur. Een lekkere avond hiphop, maar het had zo veel meer kunnen zijn.

Fixtures:
Hoogtepunt: Sfeer
Dieptepunt: Inzet van Cali Agents
Bier: Amstel
Wc’s: Gratissss
Garderobe: Jup
Merchandise: HIJS shirts!
Foto’s: Jup
Geluid: Tegenvallend
Bezoekers: Misschien net een kwart vol
Damage: 12 euro aan de deur
Cijfer: 7

REAGEER!

Nog geen reacties

REAGEER!

met Facebook:

Begin of: Additional content